Baggrund

Tibetan Sand Art skaber permanente versioner af sand mandala´er og sand kunst. Mandalaerne laves med chaksu i sand i smukke farver, og efter en helt unik teknik. Det er et meget omhyggeligt arbejde, og tager mange timer at lave. Tibetan Sand Art udvælger selv det korrekte sand, og farver det også selv. Der er ingen skadelige kemikalier i sandet. 

 

Mandala´en

Den tibetanske sand mandala, er et redskab til at opnå visdom og medfølelse. Den er generelt afbildet som en stramt balanceret geometrisk sammensætning hvori guddomme bor. Den vigtigste guddom har til huse i midten. Mandala´en tjener som et middel til at guide individer langs vejen til oplysning. Munke mediterer over mandala´en, og ser det for sig, som et tredimensionelt palads. Guddommende som har til huse i paladset, legemliggør filosofiske synspunkter, og tjener som rollemodeller. Mandala´ens formål er at hjælpe med at omdanne almindelige sind til oplyste sind.

 

Sand Mandala´er

Tibetansk buddhistiske munke skaber sand mandala´er, for derefter at destruere dem og vise forgængelighed. Mandala´er konstrueret af sand er unikt for den tibetanske buddhisme, og menes at bevirke rensning og helbredelse. Typisk er det en stor lærer der vælger den specifikke mandala der skal oprettes. Munke starter derefter på opførelsen af sand mandala´en, ved at indvie stedet med hellig chant og musik. Efterfølgende laver de en detaljeret tegning fra hukommelsen. Over et antal dage udfylder de tegningen med millioner af korn af farvet sand. Ved færdiggørelsen indvies mandala´en. Derefter vedtager munkene den forgængelige natur af eksistens, ved at feje det farvede korn op, og sprede dem i rindende vand.

 

Sand kunst

Tibetan Sand Art skaber, efter samme teknik, netop det du ønsker. Se flere eksempler på unikke bestillinger under kategorien "sand kunst".